Om oss

”En hobby som gått åt helvete – ett gammalt fallfärdigt uthus – nu testar vi!”

_DSF0492
_DSF0576-HDR
_DSF0931

En hobby som gått åt helvete

Johan har varit snickare och drivit företag sedan 2006 men har alltid haft ett stort intresse för matlagning och kallar nu sitt jobb för en hobby som helt tagit över eller ”gått åt helvete”! Ulrika har jobbat med redovisning och har en bakgrund inom café/bageri och serviceyrket men trivs allra bäst ute i trädgården bland grönsaksodlingarna.

_DSF0570-Edit
DJI_20250711174430_0093_D

Dröm till verklighet

Tankar och drömmar om en förändring hade funnits länge; att få arbeta tillsammans och med något vi tyckte var genuint roligt. Men hur gör man en sådan förändring? Vad kan vi arbeta med tillsammans? Det var många frågetecken och inte så många svar under flera år. Att vårt fallfärdiga gamla uthus skulle utgöra startpunkten och hjärtat i det vi gör nu kunde vi inte ha räknat ut i förväg. 2019 rev vi uthuset för att bygga upp något liknande igen men det nya uthuset kom inte upp så snabbt som vi tänkt och under tiden formades tankar på ett utekök med rök och grill. Vi fick tag på gamla tankar från varmvattenberedare hos byns rörmokare och Johan svetsade den första röken och grillen. Vi såg att skulle få plats med ett långbord och gjorde iordning uthuset till en plats att kunna bjuda familj och vänner på middagar/fest/kalas.

_DSF0649
_DSF0765
_DSF0829

Från grillkvällar till Håll käft & ät

Till historien hör även att när Johan drev byggföretag med många anställda ordnade vi alltid grillkvällar innan semestern och middagar innan julledigheten. Detta var något vi märkte att vi gjorde bra ihop; Johan stod för maten och Ulrika ordnade allt praktiskt runtomkring med upplägg, dukning, hur får vi plats med allting? Kunde vi arbeta med detta tillsammans? Vi hade ju ett utekök och plats för gäster vid ett långbord. Varför inte testa? Vi testade vårt koncept på familj, vänner och bekanta innan jul 2021, när pandemin fortfarande dikterade livet. Vi kan nog säga att vi drog fördel av att människor valde att umgås utomhus och på nya sätt. Hade man annars valt att sätta sig ute i minusgrader för att avnjuta en 3 timmar lång måltid? Troligen inte! Vi testar fortfarande…

_DSF0514

Håll Käft & Ät

  1. torsdag - lördag